Loader

PUBLIEKSLIEVELING EN FRISSE CREATIES
HEMELS EN BREED VERSCHIL

PUBLIEKSLIEVELING EN FRISSE CREATIES HEMELS EN BREED VERSCHIL

Dit adres maakt de “Gourmand” in Bib Gourmand helemaal waar: een keuken die voluit gaat voor zowel verfrissende gerechten als bereidingen waar we met z’n allen maar niet genoeg van kunnen krijgen

Hedendaagse creatie of oerdegelijke klassieker – de americain en het stoofvlees zijn hier de plat préféré: alles wordt bereid met dezelfde drive en vaak een schalkse knipoog. Hier worden de frietjes nog in echt ossenwit gebakken! De complexloze gerechten dragen de stempel van de patron: u herkent hem aan de brede glimlach waarmee hij zijn vele trouwe gasten verwelkomt.

De joviale keuken en dito bediening komen prima tot hun recht in het warme decor, met bakstenen muren en veel hout. © GUIDE MICHELIN

Contacteer ons

U kan gemakkelijk parkeren op de KEIZERSHALLEN, een mooie wandeling van 2 minuten. Klik hier voor het plannetje.

Heeft u nog vragen? Aarzel niet om ons een mailtje te verzenden!

Uw contact info

Publiekslieveling

Vermelding in de Rode gids sinds 2010

Dit adres maakt de “Gourmand” in Bib Gourmand helemaal waar: een keuken die voluit gaat voor zowel verfrissende gerechten als bereidingen waar we met z’n allen maar niet genoeg van kunnen krijgen...?

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief

Elke week opnieuw, duizend en 1 tips!
SCHRIJF JE HIER IN

Schrijven we een briefje aan al onze klanten
Hier kan je een schat van informatie terug
vinden. Klik en schrijf je in.

Web Design

Reacties

Dankzij de sociale media, kan u eindelijk oordelen op KLANTEN reacties. Een goede evolutie vinden wij, wie anders als jullie kunnen immers oordelen over onze kwaliteiten

Ben je er klaar voor? Klik op onderstaande afbeelding en lees wat onze gasten van ons vinden...! 123 LET'S GO
.

Yves

Chief

Opperhoofd van onze keuken, draait al een een decina mee in ons restaurant!

Fabian

Maitre d' Hotel

Wie kent hem nog niet? Altijd vrolijk, altijd opgewekt... opzij, opzij, opzij, maak plaats want hij komt eraan

Chantal

Sommelier

Onze rots in de branding, alijd klaar voor een leuke babbel, vraag haar maar alles over onze wijntjes, ze zal je met raad en daad bijstaan.

Kevin

CEO 'koude keuken'

Terug van weggeweest, begon op 16 j bij ons als hulpje, heeft een tour gedaan bij grote namen (Comme Chez Soi, ...) en op z’n 22 staat hij scherp voor vele mooie jaren

Jason

JONG talent

Onze laatste nieuwe aanwinst. Werkt alsof hij voor goud op de spelen gaat!

Abdel

Strategist 'Klusjes'

Onze klusjesman, doet 1001 en 1 dingen voor de zaak.... Je ziet hem niet altijd maar hij is er wel.

ZO STAAN WE IN DE GIDSEN

PUBLIEKSLIEVELING EN FRISSE CREATIES HEMELS EN BREED VERSCHIL

Dit adres maakt de “Gourmand” in Bib Gourmand helemaal waar: een keuken die voluit gaat voor zowel verfrissende gerechten als bereidingen waar we met z’n allen maar niet genoeg van kunnen krijgen

Hedendaagse creatie of oerdegelijke klassieker – de americain en het stoofvlees zijn hier de plat préféré: alles wordt bereid met dezelfde drive en vaak een schalkse knipoog. Hier worden de frietjes nog in echt ossenwit gebakken! De complexloze gerechten dragen de stempel van de patron: u herkent hem aan de brede glimlach waarmee hij zijn vele trouwe gasten verwelkomt.

De joviale keuken en dito bediening komen prima tot hun recht in het warme decor, met bakstenen muren en veel hout.

© GUIDE MICHELIN

HIER HUIST ERVARING,

Peter ging in de leer bij grote chefs zoals Guy Van Cauteren en Patrick Bogaert en nam daarna zelf het heft in handen. Vandaag huist hij met zijn schitterende restaurant ’t Verschil in de oude fietsfabriek ‘Flandrien’ waar hij zij eigen creatieve visie kan botvieren.

Peter kiest voor dagverse producten waarin regionale specialiteiten centraal staan.

Een goede traditionele basis met creatieve toetsen, typeren de keuken van ’t Verschil.

Heerlijke voorbeelden van deze creatief bewerkte klassiekers zijn paling met groene appeltjes, griet met stukjes rookworst of stoofvlees op de wijze “Grand Mère”. Zelf ruilde Peter het fornuis voor de zaal. Het contact met de gasten is hem op het lijf geschreven. Bijzonder hartelijk, attentvol en geestig is de erg professionele bediening.

© BISTRONOMIE

  • Gaul millau

    Speciale vermelding als 'groentenrestaurant van het jaar' Sinds 2009 erekend als bistro met speciale aandacht voor combinaties met verse groenten.

BIB - GOURMAND

Een fluweelzachte streling van uw smaakpapillen met deze zachte crème van bloemkoolroosjes & royaal veel handgepelde grijze garnalen uit onze noordzee. Geroosterde amandelschilfers & een kwarteleitje. Rechtstreekse import van smaken uit het verre oosten: subtiele toetsen van kerrie madras uit fascinerend indië voor de vinaigrette en wakame zeewier waar sumoworstelaars graag een robbetje om vechten. Omdat het oog ook wat wil voegen we er enkele met liefde geplukte blaadjes mosterdcress aan toe. +€5

Of

Een ware metamorfose van enkele klassiekers van het eerste uur. Rundscarpaccio die qua smaak en qua creatieve uitvoering zijn gelijke niet kent. Deze perfecte starter zou zo uit de keuken van de legendarische orient express kunnen komen. . Afgewerkt met truffelvinaigrette, onwaarschijnlijk lekker!

-------

Vervlogen vakantieherinneringen in een soepje? 100% spaans temperament in een glas. Liquide vuurrode paprika’s dansen de flamenco met de don juan onder de worsten. De castagnetten klapperen: oh, oh chorizo! Geen ordinaire schijfjes maar diverse structuren van dit pikante worstje. Voor de knapperige beet zorgt een broodstokje met zwarte olijven.

Of

Als een tot de nok gevulde schatkist, deze cocotte boordevol zeeuws goud. Om ons goed bewaarde geheim te ontdekken prikt u doorheen een romantisch gespreid dekentje van bladerdeeg. Een heerlijke medley van geuren komt u tegemoet. Een flinke scheut chabliswijn tilt ons mousselinesausje naar een hoger niveau. Geglaceerde stukjes venkel concorderen perfect met de mosseltjes. Jan de mosselman wordt uitzinnig blij van dit huzarenstukje. +€3

-------

Moeder heeft viskes gebakken, een mooi en op het vel gebakken stukje zeebaars. Een dankbaar visje, dat een aromatische bereiding vraagt. De koning van de kruiden of het geeloranje saffraan komt hiervoor in aanmerking . Verder kiezen we voor gebakken oryza sativa (rijst) & rozemarijn. Ook voor de groentjes zijn we uitermate streng. Enkel de vitaminerijke paksoi doorstaat onze smaaktest. Knapperig gewokt volgens de regels der kunst harmoniëren de groene bladeren met witte stengels met onze zeebaars. +€5

Of

Smeltende eendenborst uit de franse périgord. Waarvoor u meteen overstag gaat. Is het de knolselder? Als fondant en als crème. Zijn het de stro-aardappeltjes? Of het sausje? Porto uit het noorden van portugal en trappist uit de abdij van orval passen wonderwel bij de zoete peertjes die we als basis voor onze jus gebruiken.

--------

Een explosief bokaaltje als zoet afsluitertje. Witte druifjes badend in de parels van de allerbeste champagne. Tintelend koude rillingen door een ijsje op basis van dronken rozijntjes, bruine rum uit cuba. We plukten enkele blaadjes citroenmelisse voor de perfecte zuurbalans. Een origineel einde..

Of

Witte chocoladecreatie , ultralicht want als espuma geserveerd. Trio van abrikoosjes. Puur natuur, als gel en gevriesdroogd. Als we shakespeare mogen geloven heeft deze zomerse vrucht een lustopwekkend effect. Details te lezen in midzomernachtdroom. Aan u om uw kansen te wagen.

Bib-Gourmand

Hier kan u onze maandelijks wisselende Bib-Gourmand menu terugvinden.

SNELLE

Lunches • Ontdek ze hier

OVER GiNN

Op basis van de ‘awards’ die door verschillende professionele jury’s wereldwijd werden uitgereikt, kunnen wij jullie hier een overzicht aanbieden van de 10 beste gins allertijden. De scores die u aan de rechterkant ziet, geven een globaal beeld op basis van de behaalde awards.

1) Hendrick’s Gin (95/100)

2) Tanquery (94/100)

3) Beefeater 24 Gin (93/100)

4) Mombassa Gin (93/100)

5) N° 209 Gin (93/100)

6) Plymouth Gin (93/100)

7) Tanqueray N° 10 (93/100)

8) Citadelle French Gin (92/100)

9) G’Vine Floraison Gin (92/100)

10) Whitley Neill Gin (92/100)

GIN IS HOT

35 referenties

We hebben een zeer uitgebreid assortiment aan gins en met onze ginadvies vind je in een mum van tijd jouw ultieme gin. Bekijk zeker het smakenlimoentje om de exacte smakenpallet te ontdekken.

HET FILMPJE

Uitleg!

Ingredienten

Werkwijze

Bedenkingen@!

BIO - WEEK

Upload Juni 2013

Ze vroegen ons in het kader van 'week van de Bio' om eens iets klaar te maken uit de mand die je in de werf kan kopen, wij Jeroen Meus achterna, alsof het dagelijkse kost is...!

GIDSEN EN ZO

Zo staan wij in de gidsen.
Lees je even mee?

Verbluffende cijfers

10'000

Meer dan tienduizende keer deden we het al: onze onovertroffen steak tarare, bereid aan tafel! Een must have taste!

Print Design

Menukaart

Elke maand opnieuw, geheel volgens het ritme der seizoenen maken we een gevarieerde menukaart.

Onze menu is opgesteld uit klassiekers gebracht met een moderne twist. U kan niet wachten tot u in het restaurant bent? Geen probleem, klik hier om onze menukaart nu al te lezen.LEES

0012

Million clicks last year

Logo Design

Snelle Lunches

Klik hier om onze snelle lunches voor de huidige week te kennen, slechts 23 euro, altijd voor en hoofdgerecht.

tekst

Culibox

Onze Culiboxen

is een box waar alles inzit om: Héérlijk feestvieren. Zonder zelf inkopen hoeven te doen. Gastronomisch & exquis dineren. Zonder zelf uren aan het fornuis te staan Gezellig tafelen & blijven nakeuvelen Zonder schuldgevoel. website .

Luxueus genieten Zonder je blauw te betalen. Lekker uitslapen. Zonder bergen afwas achteraf. Geen droom, wel werkelijkheid. CULIBOX, een begrip in én rond Aalst! Ga hier naar onze website.

Photography

Catering

Van Antwerpen, over Knokke tot in Luxemburg, we hebben bijna overal in België 'Het Verschil' gemaakt.

We maken van elk feest een écht feest. Ontdek hier ons 'magazine' boordenvol tips en lekkere voorstellen!

De Wijnen van de maand

EVIDENCIA (rood):
Een neus gevuld met rook, aarde, chocolade, yoghurt, rood fruit en bosbessen. De smaak is rond, zacht, evenwichtig met een intensiteit aan rijpe kersen en pruimen. Voorts bevat de wijn rijpe tannines, een goede zuurtegraad en een sterk mineraal karakter. Dit geeft een frisse, pittige en populaire wijn.

Evidência betekent letterlijk vertaald: 'openbaring'. Deze wijn kan wel als een openbaring bekeken worden als de prijs met de kwaliteit vergeleken wordt!

Regio: Dão
Jaar: 2010
Smaak: Droog
Druivenras: Touriga Nacional, Tinta Roriz, Jaen, Alfrocheiro
Alcoholpercentage: 13.00%

SULA VINEYARDS DINDORI RESERVE VIOGNIER INDIË (wit):

Een heldere, strogele tot goudgele kleur
De neus zit vol fruit: veel ananas en perzik. Licht zoet, iets grassig en bloemig.
Op de tong zacht en vettig, lychee en abrikoos. Subtiele zachte zuren, mooi rond, glad en boterig. Heel licht kruidig. Het vrij hoge alcoholpercentage van 14 procent is goed in balans met het vele fruit.
Goed product. Een plezierige, zuivere en open wijn met veel fruitigheid.

De Lievelingswijn € 24

De wijn van de maand

Elke maand opnieuw zoeken we 2 wijnen die onwaarschijnlijk goed passen bij de gerechten die uit onze keuken komen. Uiteraard rekening houdend met het seizoen. Ontdek hier de iwjn van de maand.