Het Verschil

Het Verschil
 •  

  Valentijn 2018 onze menu 59,- beschikbaar vanaf 12 tot 17 februari

   

 • Geen Adam zonder Eva, geen Lady zonder Vagebond, geen Julia zonder Romeo...it takes two to tango, dus beginnen we dit speciaal voor jullie samengestelde liefdesmenu graag met een sensueel hapjesduo.  


  Een innige verstrengeling van zalige vleesjes: een fluweelzachte en volgens de regels der kunst bereide foie gras met een sappig stukje kalkoen en het royale schaafsel van Zwitsers droogvlees (viande de grison) bulkend van smaak door de gezonde berglucht. Knapperig mini-kropje sucrinesla, huwelijk van zilt en umami samengebracht in een luchtige kroepoek en afgetopt met een savora mayo.


  Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de liefste van het hele land?  Op de bodem van dit soepje , een consommé van kwartel, ontdek je pluksels uit de tuin van Eden en de mooiste liefdesparels. 


  Stille waters, diepe gronden. Het liefdeskoppel van het jaar ontmoette elkaar in verre, verkoelende wateren. Sindsdien gaan ze door het leven als droomkoppel, hij de unieke Sint-Jacobsvrucht en zij de verleidelijke Schotse zalm. Een heerlijk liefdesverhaal besprenkeld met liefdeselixir op basis van een jus nature en de bovenste beste champagne, met dunne courgetteslierten kronkelend eromheen gedrapeerd..

  Hoe laat je pure smaken nog puurder smaken? Door het kalfsvlees te roosteren op ons big green egg. De beste, geaffineerde balsamico van een goed jaartal, schatjes van patatjes, met een luxe upgrade, verder ook nog enkele accenten uit het land van de liefde, bella Italia: Parmezaanse kaas, een slaatje op basis van rucola en onder een gulle zon gerijpte en gedroogde tomaatjes...


  Kaasjes die liefdevol en artisanaal werden bereid door gepassioneerde kaasmakers uit alle windrichtingen. Kaasmeester Callebaut uit Oudenaarde selecteerde enkele uit zijn assortiment, wij zorgen voor de passende garnituurtjes.

  Afsluiten doen we in zonde, een zoete versie weliswaar. Pure dynamiet én energie in een rechthoekje gestoken : een combo van ‘s werelds beste chocolade en een friszure toetsen afkomstig van een vrucht bulkend van passie! Een smaakexplosie in de mond, een veelbelovende afsluiter! 


 • Het Verschil Valentijnmenu 2018

  6 gangen • 59,- • All-in met parels als apero, aangepaste wijnen, waters en koffie 89,-

  • Reserveer hier uw tafeltje.
  (op valentijns 14/02 uitzonderlijk open, 's avonds serveren we uitsluitend onze Valentijnsmenu)

   

Kazen

Selectie gemaakt door

Kaasmeester Callebaut uit Oudenaarde.

Ontdek hier wat ze voor u gekozen hebben.
kazen die verbazen

Bib-Gourmand

Nieuw adres te Lede

Zo staan we in de nieuwe Michelin Gids & omdat we steeds willen blijven verbazen, hebben we een heel nieuw creatief menu samengesteld.

menu vanaf 12/02

social
Deel Deze pagina
Michelingids

Challenge

Dit adres maakt de "Gourmand" in Bib Gourmand helemaal waar: een keuken die voluit gaat voor zowel verfrissende gerechten als bereidingen waar we met z'n allen maar niet genoeg van kunnen krijgen Hedendaagse creatie of oerdegelijke klassieker – de americain en het stoofvlees zijn hier de plat préféré: alles wordt bereid met dezelfde drive en vaak een schalkse knipoog. Hier worden de frietjes nog in echt ossenwit gebakken!

Waardering
Go Back to Project Overview